GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

A-traktor körde 122 kilometer i timmen på 70-väg

I samband med en poliskontroll i veckan stoppade polis ett fordon som körde långt över tillåten hastighet.
Publicerad 8 januari 2022
Foto: Mostphotos

Fordonet färdades i 122 kilometer i timmen på en 70-sträcka. Det visade sig vara en 17-åring som körde en trimmad A-traktor, vars högsta tillåtna hastighet är 30 kilometer i timmen.

”Föraren körde över 50 kilometer i timmen för fort i ett fordon som ej får framföras i mer än 30 kilometer i timmen. Naturligtvis så kommer detta att påverka framtida möjligheter att ta körkort”, skriver polisen Kalmar, Öland på sociala medier.

Polisen betonar även i inlägget att de flesta sköter sig exemplariskt och följer de lagar och regler som finns.

”Samma sak gällande de flesta föräldrar som har koll på hur fort deras barns fordon går etc. Men dessvärre finns det de som inte gör så eller har koll.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.