unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Adam, 11, cyklar för att samla in pengar till Cancerfonden

Adam, 11 år, och hans mamma Emelie ska cykla från Karlskrona till Kalmar på lördag för att samla in pengar till Cancerfonden. Adam vill ge cancerdrabbade barn en möjlighet till att bli friska så de också orkar cykla.
Adam Georgsson, 11 år, samlar in pengar till Cancerfonden genom att cykla från Karlskrona till Kalmar.
Adam Georgsson, 11 år, samlar in pengar till Cancerfonden genom att cykla från Karlskrona till Kalmar.
Foto: Privat

Adam Georgsson, 11 år och hans mamma Emelie Georgsson ska cykla från Karlskrona till Kalmar på lördag, den 17 november.

– Jag kollade på cancergalan och då fick jag idén att jag kunde cykla till Kalmar och tillbaka för att samla in pengar till Cancerfonden, berättar Adam.

Han vill ge cancerdrabbade barn en möjlighet till att bli friska så de också orkar cykla. Starten går redan vid klockan 05 på morgonen från Karlskrona, och sedan blir det något matstopp på vägen. De kör en övernattning i Kalmar mellan lördag och söndag innan de cyklar tillbaka. Det blir nästan 20 mil totalt.

– Vi har bara cyklat den sträckan en gång tidigare för att testa hur mycket han orkade, men då cyklade vi enkel tur och det gick bra. Då tog det sex timmar och en kvart, säger mamma Emelie.

Hur mycket pengar hoppas ni på att samla in till Cancerfonden?

– Så mycket som möjligt, men det är redan mycket! Vi har fått ihop 9300 än så länge, säger Emelie.

– Det räcker att man lägger en tia egentligen. Tio kronor är inte så mycket men om alla lägger det så blir det ganska mycket pengar, säger Adam.

Länk till insamlingen.

Adam och Emelie
Adam och Emelie
Foto: Privat

Läs mer