GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äggjakt i Kalmar på skärtorsdagen

Påsken är här och det brukar betyda att påskharen smyger omkring i krokarna. På skärtorsdagen inleds en stor äggjakt i Kalmar.
Publicerad 31 mars 2021
Foto: Pressbild

I Kalmar visade sig påskharen vara kvarteret Giraffen och elever från Vasaskolan och Thorén Framtids fritids.

Hela 50 påskägg har gömts över hela stan och varje ägg är handmålade av eleverna och innehåller godis samt en överraskning.

– Det uppskattades mycket att få denna möjligheten av såväl elever som lärare, säger Martin Wahlstrand, biträdande rektor på Vasaskolan, i ett pressmeddelande.

Foto: Pressbild

– Eleverna var väldigt positiva till att måla påskägg och satt länge och målade så noggrant de kunde. De hade gärna målat fler om det funnits möjlighet till det. De pratade om olika mönster och jämförde varandras påskägg med glädje, säger Ellen Glivingkant på Thoren Framtid

Kvarteret Giraffen ville skapa en aktivitet som involverar hela Kalmar och som alla kan göra tillsammans oavsett ålder.

– Eftersom vissa är svårare att hitta än andra kommer vi regelbundet posta ledtrådar i våra sociala kanaler, säger Atchara Fajersson, ställföreträdande marknadsansvarig på Kvarteret Giraffen.

Foto: Pressbild
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer