GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åke Andersson lämnar uppdraget som vd för Destination Kalmar

Åke Andersson har nu bestämt sig för att lämna uppdraget som vd för Destination Kalmar. Han har haft ett finger med i spelet gällande många av de saker vi förknippar med Kalmar. ”Teatern på Krusenstiernska, idrottsturism, Musik på Larmtorget, Årets sommarstad, Stadsfesten, bryggor och strandpromenader. Allt har Åke Andersson varit inblandad i”, säger Lasse Larsson, ordförande i Destination Kalmar.
Publicerad 21 december 2021
Åke Andersson. Foto: Agnes Aronsson
Åke Andersson. Foto: Agnes Aronsson

Några av de senaste insatserna signerade Åke Andersson är Nyårsglöd i Kalmar på nyår, Tomten på Västerport, den nya gästhamnen vid Slottsfjärden, havspromenaden vid Tjärhovet och Kalmar rosenträdgård.

Det var Åke Andersson som fick ansvar för att utveckla besöksnäringen i Kalmar efter att ha varit centrumutvecklare i Kristianstad och Kalmar. Kalmars besöksnäring har utvecklats under hans tid som VD och är Kalmar är nu en av de främsta besöksdestinationerna i Sverige. Antalet gästnätter har haft en mycket stark utveckling.

Destination Kalmar kommer få en tillförordnad vd tiden fram till att en ny vd har rekryterats.

– Åke Andersson har med enorm energi och kreativitet bidragit till att Kalmar blivit en av Sveriges attraktivaste städer. Värdet av Åkes insatser för Kalmar går knappast beskriva i ord. Teatern på Krusenstiernska, idrottsturism, Musik på Larmtorget, Årets sommarstad, Stadsfesten, bryggor och strandpromenader. Allt har Åke Andersson varit inblandad i, antingen som idékläckare eller i rollen som samarbetspartner med andra. Åke är även en glad och positiv person som jag är glad att få ha samarbetat med under våra år tillsammans, säger Lasse Johansson, ordförande i Destination Kalmar i ett pressmeddelande.

Just nu står Destination Kalmar inför många satsningar, som exempelvis en ny evenemangs- och arenasatsning samt införande av en Convention Bureau för att locka möten och konferenser till Kalmar.

– Det känns bra att lämna över till en ny kraft när dessa utmaningar står för dörren och Destination Kalmar ska växla upp till 2.0, säger Åke Andersson i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.