GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äkta Mississippiblues när hyllade artisten gästar Kalmar

Fredagen den 7 januari bjuds Kalmarpubliken på genuin Mississippiblues då den amerikanske bluesartisten Super Chikan kommer till stan för en konsert på Söderport.
Publicerad 31 december 2021
Super Chikan. Pressbild föreningen Crossroads
Super Chikan. Pressbild föreningen Crossroads

Super Chikan, vars riktiga namn är James Johnson, är bluesartisten som har sin hemvist i Clarksdale i hjärtat av Mississippideltat. Han är brorson till den kände framlidne bluesartisten Big Jack Johnson, som tidigare också har spelat i Kalmar.

Den färgstarke musikern Super Chikan har fått ett flertal tunga utmärkelser inom bluesen, där hans Blues Music Award-vinst för albumet ”Chikadelic” kanske väger tyngst. Han är även känd för att själv bygga och designa sina gitarrer. Super Chikan kompas vid konserten i Kalmar av det rutinerade svenska bandet Mr Bo & The Voodooers.

Konsertens arrangör är Bluesföreningen Crossroads.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.