Annons

Aktivitetsboxar placeras vid Skälby och Långviken: ”Större utbud för en aktiv fritid”

Sedan flera år tillbaka har Kalmar kommun hjälpt till med lån av utrustning för fritidsaktiviteter genom Fritidsbanken. Nu ökar kommunen den servicen ett snäpp och placerar aktivitetsboxar från Piffl på strategiskt utvalda platser. Först ut blir Skälby och Långviken som kommer ha utrustning för 23 olika aktiviteter på plats.
Publicerad 6 juni 2022
Aktivitetsbox. Foto: Jan Magnusson/Kalmar kommun

Kommunen har sedan tidigare satsat på spontanidrottsplatser, men fram tills i dag har exempelvis bouleplaner saknat bouleset, näridrottsplatser har saknat basketbollar och fotbollar och frisbeegolfbanor har varit utan frisbees. Dessa har man fått ta med själv, men nu blir det ändring på det.

Aktivitetsboxarna är tillgängliga för alla via en app, de har flera skåp och innehåller utrustning för olika aktiviteter som finns i närmiljön. I appen finns en karta som märker ut spontanidrottsområden i Kalmar och var det finns aktivitetsboxar fyllda med utrustning.

Annons

– Vi vill ge fler invånare i Kalmar tillgång till mer och större utbud för en aktiv fritid. Vi tror, trots våra alltmer digitaliserade liv, att leken i det fysiska rummet är något människan vill, behöver och kommer att fortsätta med. Kanske ännu mer i framtiden, säger Maia Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

William Nimbs, en av grundarna till företaget Piffl som gör boxarna – överlämnar en boll till Maia Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Foto: Jan Magnusson/Kalmar kommun

Om intresset är tillräckligt är stort vid Skälby och Långviken kan boxarna placeras på andra kommande aktivitetsarenor. Det kostar 10 kronor i startavgift att låna utrustning och därefter 10 öre/min som då blir 6 kr/h, så hyr du exakt 60 min så blir kostnaden för första timmen 16 kronor. Lärare och fritidspedagoger har fri tillgång till aktivitetsboxarna.

En aktivitetsbox. Foto: Jan Magnusson/Kalmar kommun
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons