Äldre bestulna: Två olika butiker inom loppet av en timme

Vid lunchtid på fredagen bestals en äldre kvinna på sin plånbok under ett besök på en Ica-butik i Kalmar. Inte långt före eller efter utsattes en kvinna för en liknande stöld på Ica i Torsås.
Publicerad 13 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jagen51/Mostphotos

Huruvida det rör sig om en eller flera gärningsmän är oklart, men brotten har flera likheter.

Det handlar om Ica Supermarket-butiker, dels i Torsås och dels på Södercentrum i Kalmar. Offren är kvinnor, en i 80-årsåldern och en i 75-årsåldern. Stölderna ska ha skett någon gång runt klockan 12 till runt 12.30.

Kvinnan i 80-årsåldern, som tar sig fram med hjälp av rullator, var på Södercentrum då hon tappade sina glasögon. En okänd person böjde sig ned och plockade upp dem åt henne. Framme vid kassan upptäckte hon att hennes plånbok, som låg i en öppen väska i rullatorkorgen, var försvunnen och hon misstänker mannen som plockat upp hennes glasögon. Plånboken innehöll bland annat ett par hundra i kontanter.

Kvinnan i Torsås hade inte rullator, utan förvarade sin plånbok i en väska i kundkorgen. En man ska under besöket i butiken ha stått väldigt nära och pratat med henne, och efteråt upptäckte hon att plånboken var borta. Plånboken innehöll enligt anmälan flera tusen kronor i kontanter.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.