Annons

Äldre kvinna lurad på över en halv miljon kronor

Bedragarna fortsätter att rikta in sig mot äldre invånare i Kalmar län. Nu har ytterligare en äldre kvinna blivit utsatt. Hon blev av med över en halv miljon kronor.
Publicerad 1 juni 2022
Montage
MontageFoto: Mostphotos, Polisen

– Det är mycket hela tiden, men bedragarna jobbar i geografiska områden. Just nu riktar de in sig på Kalmarområdet som de har kartlagt. Om en vecka kommer jag säkert se att man riktar in sig på Kristianstad eller Växjö. När det börjar pratas och skrivas om det mycket så byter man ort eller region, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Det är många människor i Kalmarområdet som har anmält att de har blivit utsatta för bedrägeriförsök de senaste dagarna. En kvinna i 80-årsåldern från Kalmar hamnade dock i bedragarnas klor.

Annons

– De ringer och säger sig komma från ett telefonbolag. De säger att hon behöver göra en säkerhetsuppdatering på sin telefon och att hon även ska få pengar tillbaka då hon betalat för mycket pengar på sitt abonnemang.

Kvinnan följer bedragarnas anvisningar och loggar in på sitt bank-id vid flera tillfällen.

– När hon sedan kontrollerar med banken visar det sig att hon blivit av med 550 000 kronor.

Hon är dock inte ensam. Den senaste veckan har flera personer över 80 år blivit av med stora summor.

– Jag kan konstatera att den sista veckan har åldringar i Kalmarområdet, vid fyra olika telefonbedrägerier, blivit av med ungefär en miljon kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons