Äldre man band fast och våldtog barn i bil

En man i 65-årsåldern från Kalmar kommun döms för grov våldtäkt mot barn samt ringa narkotikabrott. Målsäganden är en flicka i lågstadieåldern som mannen har en relation till.
Publicerad 30 oktober 2020
Foto: Agnes Aronsson

Händelsen inträffade i juli i somras. Mannen körde tillsammans med målsäganden i en bil till en skogsavfart längs E22. Mannen fällde ner sätena i bilen, band fast flickan och våldtog henne i bilen.

Mannen erkänner till stora delar händelseförloppet men nekar till att handlingen ska ha varit planerad. Tingsrätten anser dock att det är en mängd omständigheter som kommit fram i utredningen som talar emot mannens påstående och att det är tveklöst att mannen har förberett och planerat gärningen.

Det är utrett att mannen medfört bland annat spännband/buntband, sexhjälpmedel, glidmedel, silvertejp och flaskor med sprit utblandat med läsk.

Mannen erkände brott och dömdes till åtta års fängelse. Han ska dessutom betala 180 000 kronor i skadestånd.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.