GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre sjukhusbyggnader ska rivas

Publicerad 13 maj 2022 • Uppdaterad 13 maj 2022
Foto: Linus Gunnarsson

På torsdagen gav regionstyrelsen klartecken om att tre äldre byggnader vid länssjukhuset i Kalmar ska rivas. Den ena är hus 08 längs med Stensbergsvägen, som nyligen användes för utlämning av provtagningskit för covid-19. Byggnaden är från 1930-talet och är i dag i dåligt skick. De andra byggnaderna är Gudmundsgården och den så kallade vaktmästarboden – hus 40 och 41 – i den västra delen av sjukhusområdet.

Marken kommer kortsiktigt att användas till parkering men ses som expansionsytor för framtida behov. Rivningarna beräknas starta nästa år och kosta 22 miljoner kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.