Annons

Äldreboende bjuder in ensamma till julfirande: ”Hoppas det blir en tradition”

Lindero äldreboende i Mörbylånga bjuder in stora som små att spendera julafton tillsammans med dem. Det bjuds på julgröt, pepparkakor, sällskapsspel och en stor portion glädje och gemenskap.
Publicerad 22 december 2022
Sara Karlsson utanför samlingssalen där julfirandet ska hållas.
Sara Karlsson utanför samlingssalen där julfirandet ska hållas.Foto: Privat

Med hjälp av sponsorer i form av företag och privatpersoner har Sara Karlsson och hennes kollegor samlat in pengar för att hålla i ett julfirande på boendet.

– De som av olika anledningar inte har någon att fira med ska inte behöva sitta själva på julafton om de inte vill det. Vi vill istället bjuda in till glädje och gemenskap på årets största högtid, säger Sara Karlsson.

Annons

En tomte väntas komma på besök och det kommer även finnas möjlighet för dans kring granen. Flera anmälningar har redan trillat in och man hoppas på succé.

– Det är första året vi gör det här så jag hoppas att det kan bli en tradition och att vi kan fortsätta med det framöver. Det kan kännas lite tabubelagt att inte ha någon att fira jul med men man behöver ju inte vara helt ensam utan kanske bara vill ha sällskap just i år eller delar av dagen.

Inbjudan har även skickats ut till de ukrainska flyktingar som bor i närheten.

– De kan ha svårt att komma in i samhället och håller sig mer för sig själva. Även om de inte har de här traditionerna hemma i Ukraina har de här en möjlighet att komma in i gemenskapen i samhället.

Vem som helst är välkommen att besöka Lindero äldreboende mellan klockan 08.30-11.30 under julafton men de ser helst att man anmäler sig först så de vet hur mycket julmat som ska förberedas. Anmälan görs via telefonnummer 0485-47705.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons