GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alfons Åbergs skapare har gått bort

Publicerad 26 augusti 2021 • Uppdaterad 26 augusti 2021
Gunilla Bergström
Gunilla Bergström
Foto: Jörn H Moen

Författaren och illustratören Gunilla Bergström, skaparen av den omåttligt populära barnboksfiguren Alfons Åberg, har gått bort.

”Det är med stor sorg vi meddelar att författaren och illustratören Gunilla Bergström är avliden. Bok-Makaren mottog igår kväll det sorgliga beskedet av familjen. Gunilla avled i sitt hem efter en längre tids försämrad hälsa”, skriver Bok-Makaren AB, som förvaltar alla rättigheter till Alfons Åberg och figurerna i hans värld, i ett pressmeddelande.

Gunilla Bergström blev 79 år gammal.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.