Annons

Alla på boenden i kommunen har fått sin första vaccindos

Alla omsorgstagare på kommunens vård- och omsorgsboenden har fått sin första vaccindos mot covid-19.
Publicerad 21 januari 2021
Foto: Mostphotos

Nu har alla omsorgstagare på vård- och omsorgsboenden och korttidsverksamheten erbjudits den första vaccinationsdosen. Totalt rör det sig om cirka 500 doser. Det är endast ett fåtal omsorgstagare som har tacket nej till vaccinet, meddelar Kalmar kommun.

Under vecka 4 levererades 285 doser vaccin till Kalmar kommun och i samma vecka kommer de personer som var först ut med vaccinering att få sin andra dos.

Annons

Vaccineringen av 1 100 hemtjänsttagare och hemsjukvårdspatienter har inletts. Kalmars äldreomsorg erbjuder vaccination till följande målgrupper:

• Omsorgstagare med hemsjukvård och hemtjänst

• Omsorgstagare med hemtjänst och minst en daglig insats (som ej har hemsjukvård)

• Personer som är 70 år eller äldre och som är hushållskontakter till någon av de tidigare målgrupperna.

Det har skickats ut brev till övriga hemtjänsttagare, som exempelvis endast har trygghetslarm eller matdistribution, om att de ska kontakta sin hälsocentral för att bli vaccinerade.

Under veckan har vaccinationen av vård- och omsorgsnära medarbetare påbörjats. Först ut är vaccinering av medarbetare på vård- och omsorgsboenden. I nästa vecka levereras 75 vaccinationsdoser till Kalmar kommun avsedda för medarbetare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons