GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Andréa kan prisas för sina insatser för barn: ”Jag brinner för detta”

Sjuksköterskan Andréa Berg från Kalmar kan prisas för sina insatser i hjälporganisationen Operation Smile, som hjälper barn i utsatta länder med läpp-käk-gomspaltskirurgi.
–Jag brinner för detta, säger Andréa Berg.
Kalmar • Publicerad 16 december 2022
Andréa under ett av alla besök hon hunnit göra i låg- och medelinkomstländer.
Andréa under ett av alla besök hon hunnit göra i låg- och medelinkomstländer.Foto: Privat

Sjuksköterskan Andréa Berg från Kalmar är en av tio finalister som är nominerade till ”Årets Tomtegärning”. Utmärkelsen är instiftat av Amazon för att belysa människor som under året gjort en god gärning och spridit glädje i ”sann tomteanda”.

Nu kan hon prisas för sina insatser för sitt arbete med Operation Smile, en hjälporganisation som med flera volontärer inom sjukvården hjälper barn med läpp-käk-gomspaltskirurgi i utsatta länder.

På tio år har Andréa varit i väg 23 gånger och arbetat volontärt med barn som behövt sjukvård för läpp-käk-gomspalt.
På tio år har Andréa varit i väg 23 gånger och arbetat volontärt med barn som behövt sjukvård för läpp-käk-gomspalt.Foto: Privat

– Jag brinner för detta, så det känns nästan lite genant att jag blivit nominerad. Jag gör ju detta av egen fri vilja och delar nomineringen med hela organisationen och alla som hjälper till på andra sätt, säger Andréa.

– Mitt jobb hade ju inte varit som det är om det inte vore för alla givare, säger hon om nomineringen.

Vinnaren utses slumpmässigt lagom till jul och prisas med ett presentkort på 25 000 kronor, skriver Amazon i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.