unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Anläggning för populär vattensport byggs i Kalmar

En wakeboardpark planeras stå klar i maj, i Långviken.
I maj är tanken att något helt nytt i Kalmar ska stå färdigt - en wakeboardpark i Långviken.
I maj är tanken att något helt nytt i Kalmar ska stå färdigt - en wakeboardpark i Långviken.
Foto: Mickesphotos/Mostphotos

”Kalmar Wake Park kommer att bli ett bra komplement till de aktiviteter som redan finns i Långviken. Det skapar en attraktivitet till vår kustkommun”, förklarar Anna Fransson, fritidsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen på Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Wakeboard påminner om skateboard, snowboard och longboard men underlaget är vatten i stället för asfalt eller snö. Parken kommer alltså anläggas till havs, där olika typer av hinder byggs upp.

Kalmar Wake Park finansieras till stor del av kultur- och fritidsförvaltningen och RF Sisu Småland, men initiativet kommer från nystartade Kalmar Wakeboardförening.

”Vi är väldigt glada för det stöd som vi har fått från kommunen och andra medfinansiärer i detta arbete och det känns härligt att vi är på gång! Nu letar vi sponsorer men även företag som söker reklamplatser för att kunna utveckla föreningen och göra det till en trevlig mötesplats”, säger Oskar Sörman, en av föreningens grundare.

Föreningen kommer att sköta driften. Den hoppas kunna dra igång både en barn- och ungdomsverksamhet samt en särskild satsning på flickverksamhet. Inom satsningen ”Universitetsstaden Kalmar” kommer där också arrangeras aktiviteter riktade mot studenter.

Läs mer