GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anmälan: Avslängd från buss och klämd i dörren

Polisen åkte på måndagen till Södra vägen i Kalmar, där en ung man sa sig ha blivit misshandlad när han kastades av en buss.
Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 14 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Jan Mika/Mostphotos

Klockan var runt 18.30 då patrullen åkte till busshållplatsen, där en man i 20-årsåldern väntade.

– Han uppger att han hade klivit på en buss, och att en person blivit irriterad på honom när hans busskort inte hade funkat som det skulle. Han säger att den misstänkte har knuffat ut honom ur bussen och att han i samband med det har blivit klämd i dörren, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.

Är det busschauffören som påstås göra detta?

– Det framgår inte av anmälan, det hänvisas bara till den misstänkte. Men det står att den misstänkte ”stänger dörren”, fortsätter Bergkvist Björklund.

Den unge mannen har ett märke i nacke och säger sig ha ont i ryggen. Polisen rubricerar ärendet som misshandel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.