Annons

Ännu en manifestation för Ukraina arrangeras på Larmtorget

Publicerad 28 februari 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Under gårdagseftermiddagen hölls en manifestation på Larmtorget i Kalmar där kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff och landshövding Peter Sandwall höll tal. Anledningen är det pågående kriget i Ukraina.

Under tisdagen den 1 mars arrangeras ännu en solidaritetsmanifestation i Kalmar för det ukrainska folket, som går under namnet "I solidaritet med Ukraina".

Annons

Manifestationen, som kommer innehålla tal, sång och musik, äger rum på larmtorget klockan 16.00. Den avslutas med ljuständning och en tyst minut. Arrangörer är BUS - Barn och unga i Sverige, Barn och unga i Sverige - Kalmar, RFSL Kalmar Län och FN föreningen Kalmar/Öland.

– Vi visar att Kalmar står bakom den ukrainska befolkningen och att vi är redo att kämpa för deras rätt till ett liv i fred. Vi fördömer den ryska regimens olagliga angrepp mot Ukraina, skriver arrangörerna bakom manifestationen i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons