Annons

Ännu en stor narkotikagömma hittad av polis: ”Betydande belopp”

Det har varit en turbulent tid i Kalmar de senaste veckorna med ett mord och flera skottlossningar, samt att en 19-årig man med pistol greps misstänkt för förberedelse till mord. Stora narkotikabeslag kan vara en bidragande faktor till oroligheterna och polisen har nu gjort ytterligare ett större narkotikafynd.
Publicerad 25 februari 2022
Arkivbild.Foto: Linus Gunnarsson

Tidigare i februari dömdes två unga män till fängelse respektive sluten ungdomsvård för att ha hanterat kilovis med amfetamin och ett skarpt vapen. De unga männen fastnade i polisens fälla, som gick ut offentligt att man hittat ett stort parti narkotika. Sedan väntade man på att ägarna till narkotikan skulle dyka upp.

Nyligen gjorde polisen ytterligare ett större fynd av narkotika, vilket LPO-chef Olof Bråve berättar för Barometern.

Annons

– Vi gjorde ett nytt stort knarkbeslag för ungefär en vecka sedan. Det är så mycket narkotika att det har ett betydande värde i den undre världen. Det hittades gömt utomhus i ett större område runt Norrliden, säger Olof Bråve, till Barometern.

Vad det rör sig om för narkotika eller vilken mängd är dock inget polisen vill gå ut med.

– Någon är skyldig andra pengar så fort knark tas i beslag så det kan göra situationen i Kalmar ännu mer orolig.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons