Annons

Ännu en tonåring gripen för knivmordet i Norrliden

En 15-åring sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för knivmordet på Två Bröders väg i Norrliden. Nu har ytterligare en tonårspojke ha gripits misstänkt för mordet.
Publicerad 18 oktober 2023
Polisbil. Arkivbild.
Polisbil. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Tonårspojken, som är 16 år, var efterlyst och anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord. Han greps på måndagskvällen och anhölls samma kväll, vilket Barometern var först med att berätta.

– Han greps odramatiskt i en bostad. Han är från södra delarna av Kalmar län. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord som medgärningsman. Åklagaren planerar att begära honom häktad. Man utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i ärendet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Han misstänks även ha varit medgärningsman till den redan häktade 15-åringen vid det avbrutna rånförsöket mot Ica Södercentrum.

Det var den 9 oktober strax efter klockan 20 som larmet om den misstänkt knivskadade mannen inkom. Enligt polisen hittades mannen utomhus på Två Bröders väg i Kalmar, vilket misstänks vara brottsplatsen. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. Dagen efter meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons