Annons

Ännu en vargattack – två får dödade

Ännu en vargattack har skett i länet. Denna gånge dödades två får utanför Trekanten under torsdagen.
Publicerad 17 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Peter W Eriksson/Mostphotos

Vargattacken är den andra denna veckan i södra Kalmar län, vilket Barometern var först med att rapportera om. Angreppet misstänks ha skett vid lunchtid på torsdagen, enligt Fredrik Ustrup, enhetschef för djurenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län.

– Vi kan bekräfta att två får dödats av varg. Det är svårt att veta exakt när men under den ljusa delen av dagen iallafall, säger Fredrik Ustrup.

Annons

Under onsdagen kunde länsstyrelsen konstatera att två får angripits av varg i Rotavik i Torsås kommun. Men om det är samma varg som angripit fåren i Trekanten är svårt att säga.

– Det är ett långt avstånd emellan, men och andra sidan inte en speciellt lång väg för en varg att gå. Det skulle också kunna vara en annan varg.

– Vi vet inte hur många vargar som rör sig i områdena. Vi har inte kunnat bekräfta från länsstyrelsens sida om det var varg som kördes på i Nybro. Vi har observationer i Nybrotrakterna, Trekanten och Torsås, säger Fredrik Ustrup.

Länsstyrelsen uppmanar nu lantbrukare i närområdet att hålla sina djur inomhus nattetid om möjligt.

– Det är en ökad risk för angrepp, sen förstår vi att alla inte har möjlighet att ta in sina djur.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons