Annons

Ännu ett SM till Kalmar – arrangeras i sommar

Nyligen meddelade Destination Kalmar att boule-SM hålls i Kalmar sommaren 2023. Under fredagen kom ännu ett SM-besked. Nu till sommaren, 2022, arrangeras nämligen Karting-SM på Skogstorps Motorarena den 2 till 6 augusti.
Publicerad 4 februari 2022
Karting Foto: Johnny Lindén/pressfoto. Pär Israelsson, Destination Kalmar. Foto: Agnes Aronsson
Karting Foto: Johnny Lindén/pressfoto. Pär Israelsson, Destination Kalmar. Foto: Agnes Aronsson

Mästerskapet arrangeras av Destination Kalmar tillsammans med Kalmar Motorklubb, som i år firar 100-årsjubileum. Senast ett SM ägde rum på Skogstorp var 2006, men klubben har dessutom arrangerat två VM-tävlingar år 1972 och 1982 samt ett EM i karting år 1979.

Kalmar Motorklubb räknar med cirka 300 startande i fem olika klasser: – Junior 60, Junior 125, OKJ, OK och KZ. Dessutom väntas sammanlagt cirka 1 500 besökare besöka evenemanget under veckan. Finalerna går lördagen den 6 augusti.

Annons

– Förarna håller väldigt hög kvalitet, så evenemanget kommer förmodligen även att locka deltagare från andra delar av Norden. De som tävlar brukar dessutom ha med sig flera personer, både mekaniker och familjemedlemmar, så det kommer att bli en riktig familjefest för fartentusiaster, säger Hans Klingstedt från Kalmar Motorklubb, i ett pressmeddelande.

Just nu är arbetet i full gång med att rusta banan på Skogstorp, så att den möter de krav som ställs på en modern anläggning.

– Detta känns mycket bra. Ett Karting-SM breddar Kalmars evenemangsportfölj för 2022 ytterligare. Kalmar Motorklubb spänner bågen och sätter återigen Kalmar på den nationella motorsportskartan. Vi på Destination Kalmar kommer finnas med som samarbetspartner för att tillsammans med klubben göra tävlingen till något alldeles extra, säger Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons