Ännu inga tecken på ökat antal smittade efter turistsäsongen

Länsstyrelsen lämnade på fredagsförmiddagen en lägesbild för vecka 33 hur coronaviruset påverkar samhället i Kalmar län. Det finns ännu inga tecken på att turistsäsongen medfört ett ökat antal smittade. Den största risken i länet är lokala utbrott där någon eller några kommuner kan drabbas.
Publicerad 14 augusti 2020
Genrebild
GenrebildFoto: Carina Andreasson/Mostphotos

Smittläget är oförändrat sedan förra veckan. I Kalmar län är antalet inlagda personer på den lägsta nivån sedan flera månader. Risken för allmän smittspridning bedöms vara låg, men det finns risk för lokala utbrott.

Nationellt har man sett att fler unga i åldern 20-29 år konstaterats smittade, därför betonar man att det är viktigt även för yngre personer att vara noggranna med att följa rekommendationerna.

Det har varit många turister i länet under sommaren, vilket har varit positivt för besöksnäringen, men det har inneburit ökad trängsel, främst på Öland. I veckan som gått har antalet turister börjat avta och ännu finns det inga tecken på att turistsäsongen har medfört ett ökat antal smittade.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.