GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anrikt konditori flyttar in i Giraffen

Till våren öppnar Danska Wienerbageriet sitt tredje konditori i Kalmar. Danskan får en central placering i Kvarteret Giraffen.
Publicerad 29 december 2021
Kvarteret Giraffen/Martina Adolfsson Nyström, centrumchef. Foto: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson
Kvarteret Giraffen/Martina Adolfsson Nyström, centrumchef. Foto: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson

Danska Wienerbageriet har funnits i över hundra år och är sedan tidigare etablerade på två platser i Kalmar - ett på Norra vägen och ett under namnet Ekelunds konditori på Esplanaden. Det tredje som nu ska öppna får en central placering i Kvarteret Giraffen på en yta om cirka 100 kvadratmeter. Där finns plats för både servering och takeaway.

– Danskan är ett klassiskt inslag i vardagen för många Kalmariter, så det känns riktigt roligt att öppna upp på en av stans naturliga mötesplatser, säger ägarna Jörgen Pettersson och Conny Larsson i ett pressmeddelande.

Börje Fransson och Connys pappa Sixten Larsson drev tidigare bageriet, innan ägarbytet skedde 1996.

– Det känns otroligt kul att välkomna en så lokal favorit till kvarteret. Vi vet att våra besökare uppskattat möjligheten att ta en paus från shopping och vardagsbestyr, och Danskans fantastiska bakverk och sallader blir ett perfekt komplement till vårt utbud av mat, kaffe och fika, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen, i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.