Annons

Ansökan till årets skrivsommar öppnar – fler kommuner med i år

Under mars öppnar ansökningen för årets skrivsommar – en typ av ferieapraktik för ungdomar som vill skriva och lära sig mer om litteratur. Nu ger fler kommuner möjligheten för unga att söka.
Publicerad 5 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Feriepraktiken kommer kunna gå att söka både i Mörbylånga, Emmaboda, Hultsfred, Kalmar, Nybro, Västervik och Vimmerby, vilket är fler kommuner än tidigare år. Det blir den tredje sommaren som skrivsommar hålls i länet.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ungdomar i Kalmar län den här möjligheten ännu ett år, säger Anna Mellergård, regional litteraturutvecklare på Litteraturnod Vimmerby som är huvudman för praktiken, i ett pressmeddelande.

Annons

Under mars månad kommer ansökningarna öppna för respektive kommun, men redan nu går det att söka i Mörbylånga och Emmaboda. Arbetet centreras kring två nav med Emmaboda och Vimmerby som centrum. Ungdomar från övriga kommuner får möjlighet att vissa dagar resa till sin respektive grupp för att delta, och andra dagar finns möjligheten att jobba på distans från sitt lokala bibliotek.

– Det är en lösning som ger fler unga chansen att vara med och som också får skrivintresset i hela länet att vakna, säger kulturchef Jan Dzedins som är huvudansvarig för projektet Skrivsommar i Emmaboda.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons