Annons

Anställda hittade stulna företagsbilar utspridda i Kalmar

En man och en kvinna är anhållna misstänkta för att ha stulit fyra bilar från ett företag i Kalmar.
Publicerad 16 juni 2022
Foto: Mostphotos

När anställda vid ett företag på Engelska vägen i Kalmar kom till jobbet på onsdagsmorgonen ska de ha upptäckt att fyra företagsbilar saknades. Personalen gav sig ut för att leta efter bilarna och lyckades lokalisera tre bilar.

Även nycklar och bensinkort ska ha försvunnit från företaget men det är oklart om några pengar dragits från kortet.

Annons

– Vi vidtog utredningsåtgärder och misstänkte därefter en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern. Kvinnan kunde vi stoppa senare under dagen när hon körde bil drogpåverkad, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson region syd.

Kvinnan som stoppades misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabruk samt dopingbrott. Efter att kvinnan stoppats genomförde polisen en husrannsakan då en mindre mängd narkotika påträffades.

Tillsammans med mannen misstänks kvinnan för tillgrepp av fortskaffningsmedel och egenmäktigt förfarande för stölden av de fyra företagsbilarna. Den fjärde bilen har ännu inte hittats.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons