Annons

Apotek bjuder in till gratis blodtrycksmätning i samband med Alla hjärtans dag

Apoteket anordnar blodtrycksdejt, och du är bjuden!
Publicerad 12 februari 2023
Blodtrycksmätare.Foto: Pressbild

Under nästa vecka, i samband med Alla Hjärtans dag, kommer Apoteksgruppen i Kalmar att bjuda in till blodtrycksdejt. Initiativet kallas ”Kärlek vid första blodtrycket” och genomförs varje år. Syftet är att uppmuntra anhöriga, vänner och partners att gå på blodtrycksdejt och mäta sitt blodtryck tillsammans på ett enkelt och smidigt sätt.

Det finns möjlighet att få sitt blodtryck mätt hela veckan, från den 13 februari till den 19 februari. Det enda du behöver ha med dig är ditt hjärta.

Annons

– Blodtryckskontrollen och besöket hos oss på Apoteksgruppen Kalmar tar bara några minuter och är en viktig investering för din hälsa. Ett högt blodtryck märks oftast inte och det är därför viktigt att kontrollera sitt blodtryck regelbundet, säger Cathrin Lilja, apotekschef på Apoteksgruppen Kalmar, i ett pressmeddelande.

Tre bra anledningar till att ha koll på blodtrycket

1. Man kan genom att ha koll på sitt blodtryck minska risken för allvarliga

följdsjukdomar som exempelvis hjärtinfarkt och hjärtsvikt.

2. Om man har högt blodtryck kan det bero på andra sjukdomar som man kan

upptäcka genom att ta blodtryck.

3. Man känner inte alltid att man har ett högt blodtryck.

Källa: Apoteksgruppen Kalmar.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons