GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets CalCon är igång – ordförande Saga: ”Jag brukar säga att jag lärde mig gå här”

Det blev ett CalCon i år, trots allt. På Jenny Nyströmsskolan anordnas nu i helgen, den 30 till 31 oktober, ett lite mindre arrangemang än vanligt.
Publicerad 31 oktober 2021 • Uppdaterad 2 november 2021
Foto: Agnes Aronsson

Spelkonventet CalCon brukar hållas under sportlovsveckan i februari men ställdes i år in på grund av pandemin och rådande restriktioner.

– Det känns jättekul att vi är här idag - speciellt med tanke på att vi inte trodde att vi skulle få ha något konvent. Så när restriktionerna släpptes kände vi ”yes!”, och så blev det dessutom på Halloween, som jag älskar, så det blev såklart lite Halloweentema i år, säger Saga Ryglert, som är ordförande i CalCons styrelse.

CalCon öppnade sina portar klockan 10 på lördagen och stänger vid 15 på söndagen.

– Vi brukar planera i ett år, men detta har vi slängt ihop på två månader. Det stora konventet brukar vara fredag till söndag och vi kommer köra ett stort CalCon i februari som vi börjar planera direkt efter detta, säger Saga Ryglert.

Saga Ryglert, ordförande i styrelsen för CalCon.
Saga Ryglert, ordförande i styrelsen för CalCon.Foto: Agnes Aronsson

CalCon har pågått i snart 30 år på raken, vilket gjorde det extra roligt att det blev av även i år. 22-åriga Sagas pappa Sven Ryglert är numera kassör för CalCon, så intresset för spel har gått i arv.

– Det går i släkten! Jag brukar säga att jag lärde mig gå här på CalCon, säger Saga.

Det senaste året har konventets besöksantal vuxit.

– Vi märker definitivt att intresset har ökat. Vi jobbar för att ha ett mysigt konvent med bra stämning.

Vad kan besökarna förvänta sig på CalCon?

– Det beror på vad du gillar, men i princip finns det något för alla så länge du gillar spel. Vi har bland annat lekhörna för barn, butiker och digitala rummet med datorer i som många ungdomar tycker är kul. De spelar mest Mindcraft där inne. I övrigt är det många sorters spel här, men det blir mycket Magic, säger Saga Ryglert.

På plats finns besökarna Eddie Strandman och Emil Andersson Karlsson. Det är Emils andra gång på CalCon.

– Jag är mest här för att spela Magic, träffa nya människor och ha kul, säger han.

– Det är min första gång här och det verkar vara jättetrevligt, alla ser ut att ha roligt, säger Eddie Strandman.

Eddie Strandman och Emil Andersson Karlsson.
Eddie Strandman och Emil Andersson Karlsson.Foto: Agnes Aronsson

Vid ett bord sitter familjen Jonasson och spelar. Katarina och Jimmy Jonasson är ägare till spelbutiken Drakar och Mazariner, som ligger på Södra Långgatan i Kalmar. De har sedan tidigare även en butik i Halmstad.

– Vi har ett axplock från butiken här i dag som vi säljer, men fokus är magicturneringarna under dagen, säger Katarina Jonasson och utvecklar,

– Fokus är att dels visa folk som inte hittat vår butik än att vi finns och dels försöka få mer spelare till magic-communityt, så vi på så sätt får mer folk till oss. Magic är stort i Kalmar och det är en stor del av sådana här butiker. Då har man en trygg bas att stå på, säger hon.

Jimmy Jonasson, sonen Gabriel Jonasson och Katarina Jonasson, ägare till spelbutiken Drakar och Mazariner.
Jimmy Jonasson, sonen Gabriel Jonasson och Katarina Jonasson, ägare till spelbutiken Drakar och Mazariner.Foto: Agnes Aronsson

Klicka på bilden och sedan åt sidan för att bläddra vidare i bildspelet:

10 bilder
I år blev det Halloweentema.
Patel Deepash jobbar vanligtvis i Drakar och Mazariners butik i Halmstad, men nu är han på plats med ett axplock från butiken på CalCon i Kalmar.
Systrarna Linnéa Lind och Ulrika Lind, Oscar Hult, Lisa Persson och Emilia Hjalmarsson. ”Vi är här för att spela, att träffa varann och klä ut sig lite. Det är kul att vara här och träffa folk som man inte träffar så ofta”, säger de.
Johan Hedell och Sven Ryglert
Grupper av människor samlades vid olika bord för att spela.
CalCons brädspelsbar.
Grupper av folk samlades vid olika bord för att spela.
Konventet hölls på Jenny Nyströmsskolan.
Grupper av folk samlades vid olika bord för att spela.
Fiket på CalCon 2021.
I år blev det Halloweentema.
Patel Deepash jobbar vanligtvis i Drakar och Mazariners butik i Halmstad, men nu är han på plats med ett axplock från butiken på CalCon i Kalmar.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.