GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Artisten Juliander i stan – ska spela på ny festival

Artisten och producenten Juliander gästar den nya festivalen Live at Heart Southeast i Kalmar i dag, som arrangeras av Talentcoach. Den 24-årige sommarölänningen berättar för KalmarPosten om det kommande låtsläppet och hur Öland influerat hans musikskapande.
Publicerad 8 september 2022
Foto: Fredrik Etoall

Han är bara 24 år men redan hunnit med mycket i sin karriär - bland annat så har han släppt flera låtar, exempelvis ihop med den populära Alan Walker, spelat på den amerikanska festivalen Coachella och varit förband åt popdrottningen Zara Larsson.

Men trots en framgångsrik start, där man som musiker kanske dras till större platser, så har Juliander en speciell liten plats nära hjärtat:

Öland. Där han varit varje sommar under uppväxten med en pappa som kommer därifrån.

Ön syns även mycket i hans musikvideos och att den kommande videon till ”We”, Julianders nästa singel som släpps på fredag, skulle spelas in på Öland var givet.

– Det är så himla vackert på Öland och man blir så inspirerad var man är. Jag känner lugn där och det är annorlunda mot Stockholm. Jag kan vara helt ensam om jag vill det, säger Juliander.

Hur märks Öland av i din musik?

– Min nya singel handlar mycket om Öland. Jag blev väldigt nostalgisk när jag skrev den, ljuden jag skapade kändes som en flashback och då drogs jag tillbaka till somrarna. Jag har väldigt fina minnen därifrån, det ser jag som ett stort privilegium.

Du ska också till Kalmar för festival med Talentcoach, hur känns det?

– Jag öppnar festivalen klockan fem och då kör jag lite mer akustiskt. Sen kör jag på Kalmarteatern på fredag klockan sju, då blir det lite mer upptempo. Min nya låt är också ”ledmotivet” till festivalen.

– Det ska bli kul att träffa alla och sätta Kalmar på kartan lite mer.

Juliander släpper nya singeln ”We” på fredag och kan ses på Live at Heart Southeast på TeaterVallen och Kalmar Teater, ihop med bland annat Ida Gratte och Norregård.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.