GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal: Chipssuget tog överhanden – gjorde inbrott via fönstret

I september i år tog chipssuget överhanden för två killar i 17-årsåldern från Borgholms kommun. Enligt ett åtal ska de ha gjort inbrott i en butik i Borgholm, kastat ut chipsförpackningar ut genom fönstret – för att senare bli tagna på bar gärning.
Publicerad 18 november 2021 • Uppdaterad 18 november 2021

I septembermörkret den 8 september ser ett vittne två okända personer agera suspekt i närheten av en butik i Borgholm. Vittnet berättar i förhör att han närmar sig personerna som då springer från platsen och in i en bostad. Där ser vittnet att någon släcker lampan i bostaden och drar för gardinerna samt att en person tittar ut med jämna mellanrum.

Polis tillkallas till adressen och där kan man konstatera att det har varit inbrott i butiken. Två unga killar i 17-årsåldern misstänks misstänks ha tagit sig in i butiken genom ett fönster som stod lite öppet. För att nå upp till fönstret ska de ska ha ställt sig på en lastpall för att sedan riva sönder ett myggnät och därefter sträckt sig in i butiken för att få ut chipsförpackningarna.

Ur polisens förundersökning
Ur polisens förundersökning

I förhör berättar tonåringarna att de har varit på platsen och hur inbrottet har gått till – men de anklagar varandra för själva inbrottet. Den ena tonåringen erkänner brott medan den andra vidgår händelseförloppet till viss del, men nekar till brott. Båda är dessutom misstänkta för ringa narkotikabrott då de ska ha brukat cannabis, vilket båda erkänner.

En av killarna är dessutom misstänkt för ytterligare två ringa narkotikabrott och en misshandel. Han ska enligt åtalet misshandlat en man i 55-årsåldern vid Trädgårdsgatan i Kalmar genom knuffar och ett flertal slag mot huvudet. Ett brott som han nekar till.

Foto: Ur polisens förundersökning
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.