Åtal: Försökte slita åt sig polismans pistol medan kompis filmade

Mannen i 40-årsåldern har nu åtalats för våldsamt motstånd.
Publicerad 22 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anna Larsson/Mostphotos

Det var natten till den 15 augusti som två fotpatrullerande poliser såg mannen och en kvinnan involverade i en verbal dispyt på Larmgatan.

Patrullen separerar på de två, och när mannen börjar göra motstånd tas beslut om att lobba honom. Med hjälp från ordningsvakt lägger en polis ned den aggressive mannen, som då försöker slita åt sig polisens tjänstevapen. Det krävs två polismän och två ordningsvakter, flera slag mot mannens hals, bröst och ansikte samt spray i ansiktet för att få honom att släppa taget om pistolen.

Under tiden detta pågår står en kompis till mannen bredvid och filmar kampen, skriker att poliserna begår tjänstefel. Den utsatta polisen svarar då mannen att han ska filma sin kompis grepp om tjänstevapnet, så att polisen senare kan använda det som bevismaterial. Det är mannen dock inte intresserad av, och efteråt vill han inte heller låta polisen ta del av filmen.

39-åringen som nu åtalats för våldsamt motstånd åtalades så sent som i april för att förra sommaren även ha gått lös med en batong i Norrliden centrum och misshandlat flera personer:

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.