Annons

Åtal: Kallade kvinna fula saker och tog hennes resväska

Kvinnan skulle ta en fika på ett café då mannen dök upp och började trakassera henne.
Publicerad 19 januari 2021
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Sen förmiddag, en onsdag i november. En kvinna på resande fot kliver in på ett café i centrala Kalmar. Plötsligt dyker en okänd man upp, tränger sig före henne i kön och börjar kalla henne olika fula saker. Caféets personal säger åt honom att gå därifrån varpå han replikerar att han inte går förrän ”subban” går.

Personalen ringer polisen, och under tiden tar mannen tag i kvinnans resväska och försöker lämna caféet med den. Kvinnan lyckas ta tillbaka väskan och sitter lätt chockad inne på caféet när polisen anländer strax därpå. Mannen befinner sig i närheten och kan identifieras.

Annons

Nu har mannen, som är i 70-årsåldern, åtalats för egenmäktigt förfarande och ofredande. I förhör använder han samma språkbruk som på caféet, men vill inte erkänna några brott. Ur förundersökningsprotokollet:

”Han berättar att han minns att det var en kärringjävel som kommit fel. Hon skulle till Blåkulla men hade landat fel. NN kan inte berätta mer om händelsen, han minns inte men han tycker att kärringjävlar eller häxor borde vara på Blåkulla där de trivs bäst. Han sa vidare att kärringfan kom när han stod i kassan och ställde sig där och han sa till henne att flytta på sig för fan. Hon hade flyttat sig tillslut. NN sa inget mer till henne. Han sa inget elakt till henne.”

Kvinnan uppger att hon blivit väldigt rädd och känt stort obehag. Hon kräver mannen på 5 000 kronor i skadestånd.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons