Åtal: Kvinna körde från Nybro till Kalmar – hade över 2,2 promille alkohol i blodet

En kvinna i 45-årsåldern står åtalad misstänkt för grovt rattfylleri.
Publicerad 21 maj 2021

Det var den 10 maj 2021 som polisen larmades om att en bil vinglade på E22. En polispatrull lokaliserar bilen som kör i norrgående riktning mot Kalmar. Enligt polispatrullen vinglar bilen kraftigt i sidled innan man får stopp på fordonet vid Daléngatan i Kalmar.

I bilen sitter en kvinna i 45-årsåldern och i passagerarsätet ligger en handväska som innehåller en tom 50cl spritflaska. Utandningsprovet inne på polisstationen i Kalmar visar att kvinnan har 2.24 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0.

I förhör kommer det fram att kvinnan kört från Nybro till Kalmar. Hon säger att hon inte hade druckit den aktuella dagen utan dagen innan och att hon tog den sista drinken runt klockan 20.00. Hon medger att hon var trött när hon körde men hon kände sig inte påverkad av alkohol. Flaskan i bilen hade hon och några vänner druckit upp två dagar innan hon stoppades av polis.

Kvinnan erkänner brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.