Åtal: Man påträffades med över 30 stycken LSD-preparat på sig

En man i 25-årsåldern påträffades med cannabis och LSD-papper på festivalen Öland Roots i somras. Nu åtalas mannen, som är hemmahörande i Stockholm, i Kalmar Tingsrätt för ringa narkotikabrott.
Öland • Publicerad 19 oktober 2022
Bild från polisens förundersökning.
Bild från polisens förundersökning.Foto: Polisen

Det var under festivalen Öland Roots som mannen i 25-årsåldern som en patrull påträffade en man som hade ”ett avvikande beteende”, enligt polisens förundersökning.

När polisen började ställa frågor till mannen så ska han ha blivit nervös och svarat undvikande på frågor om narkotika. Efter det började polisen att kroppsvisitera mannen och han visade enligt åtalet själv upp en mängd cannabis.

Men när visiteringen var färdig och den misstänkta mannen skulle få tillbaka sina ägodelar upptäckte polisen att mannens hörlursfodral ”luktade kraftigt” av cannabis och polisen kunde då påträffa mer cannabis och även 37 stycken LSD-papper.

I förhör uppger mannen att han hittat LSD-preparatet när han cyklat på Öland. Mannen erkänner innehav av cannabis men förnekar innehavet av LSD. Han misstänks nu för ringa narkotikabrott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.