Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtal: Svingade basebollträ mot mans ansikte

En 50-årig man åtalas för flera brott efter ett våldsamt besök hemma hos ex-frun.
Det baseballträ mannen hade beväpnat sig med när han trängde sig in hos ex-frun och skapade kaos några dagar före jul.
Det baseballträ mannen hade beväpnat sig med när han trängde sig in hos ex-frun och skapade kaos några dagar före jul.
Foto: Ur Polisens förundersökning

I december var mannen hemma hos sin före detta fru i i Kalmar och härjade, slog sönder toalettdörren och försökte välta en tv.

Polisen larmades men när patrull kom fram hade mannen gått därifrån, för att återvända när polisen åkt därifrån. Hon släppte då inte in mannen utan ringde två arbetskamrater som kom hem till henne.

När de tre satt vid köksbordet rusade 50-åringen plötsligt in, full och arg, gapandes otidigheter och svingande ett baseballträ.

I tumultet som följde ska mannen ha slagit till en av männen på låret med slagträt, riktat ett slag mot ansiktet på den andra mannen som träffat dennes keps samt slagit trät i köksbordet. Kvinnan rusade ut på balkongen och ringde polisen, som återvände till bostaden och grep mannen.

Han har nu åtalats för misshandel, försök till misshandel, grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

Läs mer