Annons

Åtalad man dök inte upp vid rättegång – har nu gripits

Under måndagen skulle rättegången om Ängömordet samt två skjutningar i Kalmar ha inletts. Men en av de medåtalade dök inte upp. Nu meddelar åklagaren att mannen gripits och häktats.
Publicerad 7 februari 2023
Montage.
Montage.Foto: Mattis Andersson

Den 6 mars 2022 mördas en man i 25-årsåldern på Ängöleden. Enligt åklagaren Kjell Janneson rör det sig om en ren avrättning. En 27-åring man står åtalad misstänkt för mordet samt för två skjutningar mot bostäder i Kalmar, två veckor före mordet på Ängö.

Under måndagen skulle rättegången ha inletts i Kalmar tingsrätt men på grund av att en medåtalad inte dök upp fick rättegången senareläggas. Den medåtalade är en 27-årig man från Norrköping som misstänks för skjutningen mot en lägenhet på Proviantgatan kort innan mordet.

Annons

Under tisdagen meddelar åklagaren att mannen greps i Linköping under måndagskvällen och har häktats.

– Han greps i går klockan åtta. Han hade varit i kontakt med polis i Kalmar som kunde få honom att möta polis i Linköping, där han sedan greps. Vi har alldeles nyss haft häktesförhandling i hans närvaro och han är nu häktad för de gärningar han är åtalad för och kommer föras till Kalmar, säger åklagare Kjell Janneson.

Mannen är nu alltså häktad misstänkt för grovt vapenbrott, försök till mord och framkallande av fara.

Vet du varför han höll sig undan?

– Det vill jag inte uttala mig om.

Nu är rättegången planerad att fortsätta i morgon, onsdag. Hur tror du det kommer gå?

– Det ska bli intressant och kommer bli långa inledningar med många ärenden och mycket bevisning som ska dras. Jag har en god förhoppning om en fällande dom.

Planen är nu att rättegången ska börja i morgon, onsdag, och pågå i totalt 13 dagar. Mannen döms efter sin frånvaro till att betala ett vite på 4000 kronor.

Åklagare Kjell Janneson.
Åklagare Kjell Janneson.Foto: Linus Gunnarsson
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons