Annons

Åtalas för upprepad misshandel av sin mamma

En man i 35-årsåldern i Kalmar kommun åtalas för att mellan september 2020 och maj i år vid upprepade tillfälle ska ha misshandlat sin mamma med slag, sparkar och knuffar.
Publicerad 13 juni 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Mamman har i förhör sagt att hon hoppas sonen får den vård han behöver.

Mannen hade bott hemma hos henne i några år då övergreppen ska ha startat i höstas. På grund av biverkningar hade han slutat ta medicin mot psykisk ohälsa, vilket enligt mamman gjorde honom våldsam. Minst en gång i veckan ska han ha misshandlat henne på något sätt, och i princip vad som helst kunde vara den utlösande faktorn.

Annons

Vid något tillfälle ska mannen ha kastat en ljuslykta på henne, någon annan gång slagit ett glas i huvudet på henne och en tredje gång slagit henne över munnen med knuten näve.

Allt som allt åtalas han för nio specifika misshandlar samt för att vid upprepade andra tillfällen ha misshandlat och ofredat mamman. Brottsrubriceringen är grov fridskränkning.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons