GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Återigen höga betyg för Ironman Kalmar – samtidigt jobbar man för nytt avtal

När triatleterna själva får bedöma hur Ironman Kalmar 2022 var som evenemang blir det idel höga betyg. Den enkät som triatleterna fick fylla i visar att hela 94,38 är nöjda med evenemanget som helhet, vilket är 7,62 procent högre än genomsnittet för alla Iromanlopp.
Publicerad 30 november 2022
Foto: Mehdi Barakat

Upplevelsen av evenemanget har delats in i olika områden och när det gäller de tre tävlingsmomenten, växlingsområdet och upplevelsen vid målgången får Kalmar högre betyg än genomsnittet. Det är främst växlingsområdet, upplevelsen vid målgången och Kalmar som värdstad som får riktiga toppbetyg. I dessa tre områden är mer än 97 procent nöjda.

– Kalmarloppet är oerhört omtyckt bland deltagarna, både för den fina banan och för det värdskap som Kalmar erbjuder. Många triathleter pratar gott om Ironman Kalmar och det syns också på anmälningsläget inför 2023, som ser mycket bra ut. Över hela världen ser vi att deltagarna anmäler sig senare än vad de gjorde före pandemin, men redan nu är vi uppe i samma deltagarantal som 2022, säger Magnus Nyberg, tävlingsledare, Ironman Sweden AB, i ett pressmeddelande.

Nästa år firar evenemanget 10 år i Kalmar och samtidigt förs diskussioner om ett nytt avtal på tjänstemannanivå. Det befintliga avtalet går nämligen ut efter nästa års lopp. Förhoppningen är att man ska kunna krita på ett nytt treårigt avtal.

– Tävlingen i Kalmar etablerade sig tidigt som en av de mest populära i den internationella Ironmanserien. Tävlingen har behållit och stärkt den positionen över åren och ligger alltid i toppskiktet i jämförelse med övriga tävlingar runt om i världen, säger Magnus Nyberg.

Vidare menar Marcus Larsson, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar, att tävlingen även betyder mycket för regionens näringsliv.

– Varje triathlet har i genomsnitt med sig fyra personer och stannar fyra nätter. Dessutom lockar evenemanget många åskådare, som konsumerar i regionen och passar på att uppleva fler saker när de är här, säger Marcus Larsson, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.