Annons

Avgiftsreducering vid tillfällig stängning av förskola i kommunen

Kalmar kommun beslutar om att genomföra en avgiftsreducering vid tillfällig stängning av förskola och fritidshem om dessa har varit stängda i fem eller fler arbetsdagar i följd.
Publicerad 29 juni 2021
Foto: Mostphotos

Under pandemin har Kalmar kommun vid ett antal tillfällen stängt bland annat förskolor med anledning av smittspridningen av covid-19. Nu beslutar kommunen att genomföra en återbetalning av barnomsorgsavgiften till berörda vårdnadshavare.

– Beslutet syftar till att minska de ekonomiska konsekvenser som uppstår för berörda familjer vid en tillfällig stängning av förskola och/eller fritidshem. Beslutet innebär att månadsavgiften i dessa fall kommer att minskas för de dagar som avdelningen/enheten är stängd. Detta gäller även månadsavgiften för barn som är i förskola 15 timmar per vecka och inte omfattas av allmän förskola, säger Lasse Johansson, ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Det är totalt sex enheter och cirka 320 barn i Kalmar kommun som är berörda.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons