GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avrådan från besök på boende efter smitta av covid-19

Publicerad 2 augusti 2022
Genrefoto: Tatiana Mihaliova/Mostphotos
Genrefoto: Tatiana Mihaliova/Mostphotos

Kalmar kommun avråder från besök på vård- och omsorgsboendet Berga backe avdelning 1 A, eftersom boendet drabbats av bekräftad covid-19-smitta. Ett smittspårningsarbete ska ske, och på inrådan av smittskyddsenheten avråder kommunen från besök på boendet som håller stängt fram till och med den 8 augusti.

På så sätt vill man minimera risken för ytterligare smittspridning. Avrådan blir även en skyddsförebyggande säkerhetsåtgärd.

– Vi förstår att avrådan från besök och stängning blir en begränsning för både omsorgstagare vid vård- och omsorgsboendet och deras närstående. Men vi vill minimera risken för ytterligare smittspridning, säger Johan Råberg, vice förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.