Annons

Avspärrningarna till Länsstyrelsen borttagna

Avspärrningarna som polisen satte upp runt Länsstyrelsen Kalmar län, på grund av ett misstänkt farligt föremål, har nu tagits bort då föremålet klassas som ofarligt.
Publicerad 29 mars 2023
Avspärrningar utanför Länsstyrelsen Kalmar län under onsdagsförmiddagen.
Avspärrningar utanför Länsstyrelsen Kalmar län under onsdagsförmiddagen.Foto: Linus Gunnarsson

Under onsdagsförmiddagen fick Länsstyrelsen Kalmar län, och flera andra länsstyrelser i Sverige, ett brev med ett pulverliknande ämne som bedömdes som misstänkt farligt.

Händelsen hanterades enligt myndighetens rutiner för misstänkta försändelser. Polisen beslutade att spärra av ingångarna till byggnaden vilket gjorde att inga personer fick passera varken in eller ut under de drygt tre timmar som undersökningen gjordes.

Annons

Då postöppningen sker i avgränsade lokaler behövde byggnaden inte evakueras.

Efter utredning har polisen bedömt att innehållet i brevet klassas som ofarligt och man utreder händelsen vidare som grovt olaga hot mot grupp. Under onsdagen vid 16:30-tiden meddelar Länsstyrelsen Kalmar län att avspärrningarna tagits bort.

”Ingen person har kommit till skada vid hanteringen av brevet. De medarbetare som kommit i kontakt med, eller varit i närheten av brevet, mår bra och har undersökts av sjukvården. Länsstyrelsen arbetar med att säkerställa att alla medarbetare, under omständigheterna, mår bra”, skriver Länsstyrelsen Kalmar län i ett pressmeddelande.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons