GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Babben Larsson blir årets julvärd i SVT

Det blir komikern och skådespelaren Barbro ”Babben” Larsson som blir årets julvärd 2022.
Publicerad 15 november 2022
Babben Larsson.
Babben Larsson.Foto: Robert Eldrim/Medljus

Detta presenterades i direktsändning på SVT klockan 11:00 på tisdagen.

66-åriga Babben Larsson är född på Gotland och har bland annat setts i humorprogram som “Lösdrift” och “Parlamentet”. Hon har också varit programledare för sitt eget tv-program “Babben & Co”. Just nu är hon aktuell i “1 mot Sverige” och “Bäst i test”.

Julvärden är ett över 60 år gammalt återkommande inslag under julafton och under de första 40 åren var det Arne Weise och Bengt Feldreich som satt i fåtöljen och tände ljus tillsammans med tv-tittarna.

Under de senaste 20 åren har varje år en ny svensk kändis fått turen att axla sig rollen som julvärd. Bland andra Lars Lerin, Ingvar Oldsberg, Gina Dirawi, Petra Mede och Marianne Mörck.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.