Annons

Bank kunde stoppa pågående bedrägeri – man nära att bli av med pengar

Kalmar • Publicerad 12 januari 2023 • Uppdaterad 13 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Under onsdagen ska en man i 35-årsåldern ha blivit utsatt för ett bedrägeriförsök. Det var under dagen som mannen blev kontaktad av två bedragare som utgav sig för att jobba åt Telenor. Via sms ska de ha skrivit till mannen att han tagit ett abonnemang och köpt en telefon. På grund av detta skulle mannen ringa ett telefonnummer som stod angivet.

Mannen ringde upp, eftersom han inte ville ha abonnemanget eller mobilen, och blev då ombedd att häva avtalet via Bank-ID. Detta gick inte mannen på.

Annons

– Men det gick så pass långt att bedragarna lyckades fjärrstyra mannens dator. Däremot upptäckte mannens riktiga bank att någon försökte göra en överföring och lyckades spärra hans konto, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Patric Fors berättar att detta tillvägagångssätt är en ”klassiker” av bedragarna. Händelsen rubriceras som försök till bedrägeri. Ingen misstänkt finns i ärendet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons