GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barn- och ungdomskliniken godkända enligt Barnanpassad vård

Barn- och ungdomskliniken i Kalmar började i januari 2020 med att gå igenom klinikens olika processer och dokument för att hitta möjliga förbättrings- och utvecklingsområden utifrån ett barnperspektiv.
Publicerad 7 oktober 2021
Foto: Mostphotos

Medarbetare från barn- och ungdomskliniken har tillsammans med motsvarande klinik i Region Kronoberg granskat sina respektive verksamheter enligt det nationella nätverket ”Nätverket Barnanpassad vård”. Nu har Barn- och ungdomskliniken i Kalmar nått upp till kriterierna för barnanpassad vård och blivit godkända av nätverkets styrgrupp.

– Barnkliniken i Kalmar har gjort ett bra och genomgripande arbete för att uppfylla kriterierna om Barnanpassad vård. Jag hoppas att vi kan sprida detta arbete och inspirera fler kliniker att barnanpassa sin vård – för barnens skull, säger Emmy Ahlstedt, samordnare för barnrättsfrågor inom Region Kalmar län, i ett pressutskick.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.