GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnen lyste upp Stortorget i november

Under en kylig novemberkväll lyste tusen lyktor upp stortorget. Syftet var att belysa barnens rättigheter som även dem var skaparna.
Kalmar • Publicerad 20 november 2022
Tusen lyktor lyste upp Stortorget i Kalmar.
Tusen lyktor lyste upp Stortorget i Kalmar.

Varje år vid samma tidpunkt genomförs en ljusmanifestation för att visa barnens rätt till ett liv och ge dem en röst i offentligheten. Det görs runt om i Sverige. Innan ljusmanifestationen ägde rum har barnen fått skapa en egen ljuslykta som sedan visas upp under den gemensamma manifestationen på Stortorget.

Trots den bittra kylen var det många barn tillsammans med vuxna som tagit sig till Stortorget under fredagskvällen. Det var även på den internationella barndagen. En kör från Kulturskolan stod på trappan utanför kyrkan och förgyllde kvällen. Tillsammans med ett hav av ljuslyktor som lyste upp i mörkret. Människorna hade samlades i en ring runt barnens ljuslyktor. Under den sista låten sjöng kören och publiken låten ”i vått och torrt”. De skapade en stämningsfull tid tillsammans.

Tusen lyktor lyste upp Stortorget i Kalmar.
Tusen lyktor lyste upp Stortorget i Kalmar.
bild 1/4
Många samlades på Stortorget.
Många barn i Kalmar hade gjort lyktor.
Många samlades på Stortorget.

Text och bild: Philippa Nilsson.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.