Annons

Beachvolleyeliten spelar i Kalmar i helgen

I helgen kommer Sveriges bästa beachvolleyspelare att samlas på Långviken Arena i Kalmar när Swedish Beach Tour avgörs.
Publicerad 24 augusti 2023
Swedish Beach Tour i Kalmar.
Swedish Beach Tour i Kalmar.Foto: Johannes Norlander

Under sommaren har touren turnerat runt i åtta svenska städer. Nu stundar själva tourfinalen, som för första gången spelas i Kalmar. Swedish Beach Tour är, tillsammans med SM, säsongens stora skalp för den svenska beachvolleyeliten.

Åtta damlag och åtta herrlag kommer att kämpa om äran, prispengar och rankingpoäng. Arenaområdet kommer att pyntas för en publikfest. Det blir en smyckad centercourt med läktare samt en dj som kommer att skapa feststämning. Evenemanget har fri entré och man hoppas på stor publik.

Annons

– Det är fantastiskt roligt att vi får hit tourfinalen, som är höjdpunkten under Swedish Beach Tour. Att vi har en så fin, havsnära arena som Långviken Arena ger oss möjlighet att få hit den här typen av evenemang. Det, tillsammans med det goda samarbete vi har byggt upp med engagerade föreningar, gör att vi kan locka hit toppen av eliten, säger Ida Qvarnström, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

– I år ser vi fram emot en oerhört jämn och spännande tourfinal på Långviken Arena. Både vi och deltagarna är taggade inför helgens matcher och vi har satsat extra mycket på kringarrangemang. Förberedelserna är i full gång och vi ser fram emot att få välkomna publiken att följa tourfinalen på plats, säger Hanna Rydeberg, projektledare Kalmar Volleybollklubb.

Tävlingen hålls 26–27 augusti.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons