Annons

Bedragare knackade på hos äldre kvinna – lurade till sig 15 000

En kvinna i 90-årsåldern blev under torsdagen utsatt för en bedragare i hemmet som lurade kvinnan på 15 000 kronor. Vilket är det första fallet på länge, berättar polisen.
Publicerad 17 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Under torsdagen fick en kvinna i 90-årsåldern i Kalmar besök av en bedragare som utgav sig komma från hennes bank. Tidigare under torsdagen hade kvinnan fått ett telefonsamtal från bedragaren som berättade att det pågick bedrägerier och att hon på grund av detta behövde skaffa sig ett nytt bankkort för att skydda sig.

Efter telefonsamtalet dök en person upp hemma hos kvinnan och erbjöd sig att ta emot hennes gamla bankkort och ersätta med ett nytt – men i stället blev kvinnan av med 15 000 kronor som gärningsmannen tog ut vid tre tillfällen.

Annons

– Det har varit rätt lugnt med fysiska besök av bedragare, detta är det första fallet på länge, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Samtidigt vill polisen gå ut och varna för att fler fysiska besök av bedragare kan göras inom den närmsta tiden:

– Det lär ju komma in fler anmälningar eftersom denna typen av bedragare turnerar mellan olika orter och län. Man ska aldrig lämna ifrån sig kort eller koder på uppmaning av någon annan. Alla över 70 kommer inom kort få hem information om bedrägerier av polisen, avslutar Loeffel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons