unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Bekräftat coronafall – Kulturskolan stänger ner

Ett covid-19-fall har upptäckts på Kulturskolan i Kalmar efter att en ur personalen blivit smittad av viruset. Kulturskolans enhetschef Lars Hammar bekräftar samtidigt att ytterligare två medarbetare, som nu testas, kan bära på viruset.
Foto: Genrebild/Mostphotos

– Vi har en kontinuerlig dialog med smittskyddsenheten. Nu har vi bestämt att vi håller skolan stängd från och med nästa vecka, därefter är det höstlov, så vi har stängt under två veckor för att stoppa eventuell smittspridning, säger Lars Hammar.

Den medarbetare som bär på viruset har inte varit i kontakt med några av elever efter att smittan konstaterades.

Även en person med anknytning till Kalmarsundsskolans verksamhet har bekräftas smittad med covid-19. Smittspårning har påbörjats och den omfattar kontakter som den smittade personen har varit i kontakt med.

På torsdagen bekräftades ett covid-19-fall på Funkaboskolan i Kalmar.