Annons

Beskedet: Då kan yngre än 40 år boka tid för vaccinering

Länsbor i åldersspannet 30 till 39 år ska från nästa vecka kunna boka in sig för vaccinering mot covid-19.
Publicerad 17 juni 2021
Foto: Region Kalmar län/montage

Under torsdagseftermiddagen släpps fler tider vid vaccinationscentralerna i Kalmar, Oskarshamn, Västervik och Borgholm. Men det är fortsatt de som är födda 1981 och tidigare, liksom personer som ingår i riskgrupp oavsett ålder, som kan boka sig.

– Under nästa vecka planerar vi att öppna bokningen för nästa åldersgrupp, som blir de som är 30-39 år, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Annons

Enligt planen ska invånare som är 18 år och äldre kunna boka tid för vaccin i augusti. Fram tills nu har över 200 000 doser vaccin getts i Kalmar län.

– Vi lägger ut tider så fort vi får bekräftelse om doser och på några timmar brukar de ta slut. Det finns en väldigt stor vaccinationsvilja i länet och det är bra, säger Marie Ragnarsson.

Regionen poängterar vikten av att ta även den andra dosen, för fullgott skydd. Inte minst nu, när deltavarianten, tidigare kallad den indiska mutationen av covid-19, har fått samhällsspridning i Sverige.

– Skulle deltavarianten få fäste även i vårt län kan det återigen bli aktuellt med regionala rekommendationer även hos oss, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

I nuläget finns det inget bekräftat fall av deltavarianten i Kalmar län.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons