Annons

Beskedet: Nystartad lokaltidning läggs ned

Det sista numret av Hela Östra Småland ges ut fredagen den 25 juni.
Publicerad 18 juni 2021
Lokaltidningen Hela Östra Småland läggs ned.
Lokaltidningen Hela Östra Småland läggs ned.Foto: Skärmdumpar

Efter bara ett drygt halvår läggs Hela Östra Småland ned.

Den helt digitala tidningen, med en e-tidning i veckan och daglig nyhetsrapportering på sajt, kom till efter att Gota Media hade lagt ned Östra Småland och lämnat över rätten att starta om på nytt till minoritetsägarna, Socialdemokraterna i Kalmar län.

Annons

Tidningen var på planeringsstadiet större delen av 2020 och lanserades i november förra året. Men intresset för Hela Östra Småland var tyvärr inte så stort som man hade hoppats på.

”Styrelsen för Östra Småland Intressenter AB har idag informerat bolagets ägare att försöket med utgivning av Hela Östra Småland avslutas”, meddelar styrelseordförande Peter Akinder (S) i en skrivelse och fortsätter:

”I stora delar har försöket varit en framgång. Enligt styrelsens mening har produkten genomgående haft god kvalitet och erbjudit nyttig journalistisk konkurrens på den regionala tidningsmarknaden. Det var alltså rätt att göra ett försök med utgivning. Styrelsen konstaterar dock att det stora intresset för och uppskattningen av den journalistiska produkten inte har kunnat omsättas i ett tillräckligt stort antal betalande prenumeranter. Sett till den hittillsvarande utvecklingen är det därför styrelsens bedömning att det långsiktigt inte är möjligt att skapa den lönsamhet i tidningsutgivningen som krävs för att den ekonomiskt ska stå på egna ben.”

Den sista e-tidningen ges ut fredagen den 25 juni och fem dagar senare publiceras de sista nyheterna på sajten.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons