Annons

BESKEDET: OS-medaljören klar för Ironman

Den svenska triathleten Lisa Nordén kommer att tävla i årets upplaga av IRONMAN Kalmar.
– Som triathlet är det inte ofta man får möjlighet att tävla på hemmaplan i Sverige men de få gånger jag gjort det har det varit helt fantastiskt, säger Lisa Nordén.
Publicerad 31 juli 2023
2012 vann Lisa Nordén silver vid de olympiska spelen i London och har representerat Sverige även i de olympiska spelen 2008 och 2016.
2012 vann Lisa Nordén silver vid de olympiska spelen i London och har representerat Sverige även i de olympiska spelen 2008 och 2016.Foto: Frankie Fouganthin

I år är det damproffsens tur i Kalmar och årets internationella startfält är mycket starkt, skriver Ironman i ett pressmeddelande. Nu är triathleten Lisa Nordén, med både OS-medaljer och en titel som svensk mästare i bagaget, redo för tävlingen som går av stapeln den 19 augusti.

– Som triathlet är det inte ofta man får möjlighet att tävla på hemmaplan i Sverige men de få gånger jag gjort det har det varit helt fantastiskt. Under min karriär har Kalmar varit en institution i svensk triathlon och jag var inte hur många gånger jag fått frågan ”men har du gjort Kalmar?” Svaret har alltid varit ”nej tyvärr..” Nu börjar jag känna mig mer hemma på IRONMAN-distansen och det sammanfaller med ett år då det är damproffs som ska köra i Kalmar, kombinationen blev svår att motstå, säger Nordén i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag har haft en bra försäsong med fin kontinuitet i träningen. Kroppen har svarat bra och jag fortsätter utvecklas och bli bättre på de utmaningar en Ironman innebär. Jag förväntar mig att komma till Kalmar i bra form och ser fram emot att ta mig an utmaningen. Framför allt ser jag väldigt mycket fram emot löpbanan och den fantastiska stämning som jag hört så mycket om genom åren.

IRONMAN Kalmar 2023 kommer att bli en intressant tävling där Lisa Nordéns närvaro tillför ett extra lager av spänning, menar tävlingsledaren Magnus Nyberg.

– Fantastiskt kul att äntligen ha Lisa med på startlinjen i Kalmar. Lisa är en av de stora inom triathlon och hennes deltagande kommer att inspirera både proffsen och amatörerna som ställer upp i tävlingen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons